Prevario je muž, a njena baka joj je dala savet koji nikad neće zaboraviti!

Kad nesreća zakuca na tvoja vrata, kako reaguješ? Da li si šargarepa, jaje ili zrno kafe? Razmislila sam o tome.

Jesam li šargarepa koja deluje snažno ali na prvi trag nedaće postajem slaba i mekana? Jesam li jaje koje započinje s mekanom dušom, no u nedaći otvrdnem? Izgleda li moja ljuska jednako i skriva li moje skamenjeno srce? Ili sam pak zrno kafe koje može promeniti vodu, baš ono što mu donosi bol i nedaću? Kad voda proključa, otpušta svoj miris i ukus. Ako sam poput kafe, onda u situaciji koja pođe po zlu – postajem bolja i menjam sve oko sebe. Kad sati postanu kasniji, mrak mračniji, a težina sve teža, podižem li svoj duh na viši nivo?

Želim ti da imaš dovoljno iskustva koje će te učiniti mekanom i slatkom poput šargarepe, dovoljno iskustva koja će te naučiti kako očvrsnuti te dovoljno iskustva na koja ćeš sama uticati kako bi stekla nadu, rekla je baka.

 

Najsrećniji ljudi nisu nužno oni koji imaju najbolje od svega – oni samo naprave najbolje od onog što im se nađe na putu. Najbolja budućnost se uvek temelji na zaboravljenoj prošlosti, a u životu ne možeš krenuti napred ako ne otpustiš svoje stare neuspehe i rane na srcu.

 

Kad si se rodila, plakala si dok su se svi drugi oko tebe smešili. Živi svoj život tako da, na kraju, ti budeš ta koja se smeši dok drugi oko tebe plaču, mudro je zaključila baka, koju je mene želela navesti da sama donesem svoje zaključke i pustim iz života ono što mi uzrokuje bol.

 

Izvor: 24sata.hr

Komentariši