Da li ste imali jelku u novogodišnjoj noći? Jelka, oblici i boje ukrasa otrkivaju vrline, mane, navike i vaša razmišljanja.

Jelka, oblici i boje ukrasa otrkivaju vrline, mane, navike i razmišljanja. Psihoterapeut Nikolas Marčeli kaže da se praznično (ne)ukrašavanje može tumačiti i kao potreba da se budete drugačiji

 

Ako ste praznik dočekali bez jelke, svetiljki i balona, znači da ne robujete formi. I to ne mora da znači ništa negativno jer i dalje volite praznike, ali radite samo ono što vama odgovara, a ne što se načelno očekuje. Psihoterapeut Nikolas Marčeli kaže da se praznično (ne)ukrašavanje može tumačiti i kao potreba da se izdvojite iz mase, budete drugačiji. Ili jednostavno da pokažete da vam Božić i Nova godina nisu važni, ne u tolikoj meri da biste ih obeležili štrasom i šarenim balonima. A, ukoliko spadate u drugu, većinsku grupu i vaš dom danas sija ovih dana, pročitajte šta način ukrašavanja govori o vama.

 

* Prava jelka

Uvek kupujete novo četinarsko drvo jer želite da svake godine unesete svežinu i promene u dom, a time simbolično i u život. Na isti način pristupate svemu, težite inovacijama i trudite se da stalno napredujete, pa bez razmišljanja ulažete novac i vreme.

 

* Veštačko drvo

Lakše vam je i jednostavnije da svake godine izvadite iz kutije plastičnu jelku i kad prođu praznici samo je spakujete, dok iza pravog drveta morate da čistite i razmišljate gde ćete da ga ostavite ili posadite ako je sa busenom. Ovo je izbor praktičnih, racionalnih osoba, koje se na ovaj način odnose i prema poslu i ljudima.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši