BIK: Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

Bikovi su neobichno sposobni vezati se za neku romantichnu dushu, bogatu mashtu. Cvrste su gradje, dinamichni, cesce vitki nego puniji, simpatichnog izgleda – cak i lijepi, puni sharma i privlachnosti; imaju shiroko chelo, snazan vrat, mishicave ruke i noge, svijetle i krupne ochi koje zrace izuzetnim sjajem, iskrenoschu i umiljatoscu,a i skromnoscu. Iako su zemljani, tj. materijalisticki znak, znaju biti i poetichni, romantichni, ustrajni, njezni, uporni.

 

 

Pobjedjuju uglavnom u svim svojim bitkama, ali ne zestinom i silom, vec strpljenjem i razmishljanjem, ponashajuci se uvijek trezveno i promishljeno. Ponekad izgledaju zatvoreni i nepristupachni, iako su zapravo otvoreni i srdachni, blagi i popustljivi – onda, kad su shvaceni.

 

 
Veoma energichni i dinamichni, podanici Bika – kad prestanu s akcijom – postaju pasivni i lijeni. Mirno i smishljeno pripremaju svoje poteze, oprezni su, hrabro grabe kroz zivot i ne dopushtaju da ih drugi u tome ometaju. Veliki su entuzijasti i optimisti i vole se sami uhvatiti u koshtac s teshkim problemima. Vrlo su tvrdoglavi, shto im ponekad smeta u karijeri i ljubavi, no ipak su puni jasnog, praktichnog smisla, shto ih stimulira u sporom, ali konstantnom usponu, odlukama i akcijama.

 

nastavak na sledecoj starnici…

Komentariši