Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

VODENJAK (22. sijecnja – 22. veljace)

Aquarius – Vihor – Humanost
Element: Zrak
Vladajuci planeti: Uran, Saturn, Venera
Sretni brojevi: 68, 4, 6, 7, 9, 13, 17, 26, 35, 52, 99
Prikladni darovi:
Za zenu: parfemi, sve vrste kucnih zivotinja, nakit chudnog oblika, knjige, keramichke figurice, detalji garderobe, sobne biljke
Za mushkarca: umjetnichke slike, stari modeli automobila, suveniri iz orijentalnih zemalja, sve neobichno i ekstravagantno.

Osobe rodjene u ovom znaku su inteligentne, intuitivne, okretne, donekle idealisti, nekonformisti, zaljubljeni su u opasnosti i sve shto je novo i smjelo, revolucionarno; one su bez predrasuda. Ne vole samocu vec zajednichki rad, nagovjeshtavajuci nove sustave i reforme. Inventivni su i kreativni, ali i racionalni, vole sve shto ima veze sa drushtvom. Imaju veliku potrebu za stabilnoschu i sigurnoschu. Uvijek o svemu najprije dobro razmisle, analizirajuci svaku situaciju i argumente, namecuci svoj originalan nachin, pa ih okolina chesto ne shvaca, posebno zbog njihove stalne potrebe za otkrivanjem novih horizonata. Njihove metode i nachin razmishljanja nije lako shvatiti zato, jer chesto idu – ispred svoga vremena. Malo kad poshtuju tudja mishljenja, i nishta ih ne zaustavlja u ostvarivanju zadanih ciljeva zahvaljujuci njihovoj ureodjenoj spretnosti. Uglavnom vode buran zivot: razdoblja iznenadnih padova smjenjuju se s razdobljima blagostanja i uspjeha. Vazna im je karakteristika da se citav svijet mora – prilagoditi njima, a ne oni svijetu! Ne prihvacaju podredjeni polozaj i osobna sloboda im je vrlo vazna, kao i nezavisan nacin zivota, kako bi mogli uzivati u svojoj originalnosti i plodnoj inventivnosti. Oni mrze planske i dosljedne poslove, cesto su altruisti i ne povjeravaju se puno, chak ni bliznjima.
Kod Vodenjaka je iznimno izrazena humanost i zelja za kolektivnim radom, mada znaju biti i veliki individualisti, racionalni tipovi, chesto i ‘rachundzije’. Ali, u tom svom altruizmu, koji je sinonim za plemenite Ribe, oni chesto dozivljavaju razocharanja, no – od njih ne postaju nimalo pametniji. Vrlo su drushtveni, ugodni i duhoviti, i draga im je svaka zelja za dobrom zabavom. Novac je za njih samo sredstvo da se bolje provedu – brzo ga stvaraju, josh brze troshe.
Hiroviti planet Uran chini ih dinamichnima i modernima. Bjeze od monotonije, dosade i banalnosti, i svaki njihov dan mora im donijeti neshto novo, jer su inache izgubljeni. Strastveni su i ljubavi pridaju izniman znachaj, puni su samopouzdanja, a ponekad i prepotentni i koristoljubivi, iako humani. Osjecaji su im chudni, profinjeni, suptilni; oni znaju izravno prochitati tudje karaktere. Intuicija im je silna, instinktivno predvidjaju dogadjaje, rodjeni su za okultne znanosti, zgrazavaju se nad svakom surovoschu. Mashtoviti Vodenjaci ponekad ostae iznenadjuju svojim postupcima, jer su komplicirani, hiroviti, nenadano razdrazljivi, vole neochekivano i novo. Ponekad djeluju i mirnim pogledom na razdrazenu gomilu, znajuci riskirati i zivot za drugoga, cak i bez motiva, dok su bez milosti za one koji ih uvrijede. Intelekt osobit, cak ingeniozan, originalan, sumnjicav, nove i strane ideje i otlrica, prorochanstva, napredne novotarije, elektrika, rakete. Poput Raka bogatog mashtom ili Ribe, i ovaj znak ima bogatu mashtu – ne mrachnu tipa raka ili Shkorpiona, kao i hirovitu, prorochku volju, pronalazachki um. Pod znakom Vodenjaka rodjeno je mnogo genija. Temperament? Sangvinik, hladan, shutnja prije bijesa; ravnodushnost na sve prijetnje, pa i sudbinu, neustrashivost. Cesto stradava za opche ideale, neznani junak nerazumljiv okolini – to mu je sudbina. Zivce chuva u vlasti, ali redovito – ne znamo kako ce zapravo na neshto reagirati.
Vodenjaci se od mladosti istichu naprednim idejama. Nemirnoga duha i chesto nemirni, oni zele promijeniti cijeli svijet, pa se s puno elana zalijecu u svaku novinu, gdje zapaze makar i trunku napretka. Zbog svoje zelje za isticanjem i velike borbenosti, cesto staju na chelo svih oblika organizacija, pri chemu im je vazno da ne rade samo za sebe, vec i za druge, njima vazne i drage. Urodjeno im je chiniti velike stvari, ali rijetko bez drustva, jer je samoca za njih – najveca kazna. Iznimnost i originalnost po svaku cijenu, i u svim varijacijama – od kloshara do pronalazacha – to su misli vodilje ovoga znaka. Vodenjaci su osobe spremne na sve – istodobno su borbeni i sramezljivi, rodjeni buntovnici nezavisnoga duha, koji uvijek ispituju, oni su kombinacija neobichne hladnoce i obazrivosti, ponekad hirovite nestabilnosti pa i tvrdoglavosti, ako su posrijedi njihove ideje; jer, oni nikad ne trche ‘za stadom’. Spremni su se boriti i za propalu stvar, imaju mnogo dara za okultne znanosti i drugima ponekad izgleda kao da su na zemlju sishli s kojega drugog planeta.
Podanici ovoga znaka cesce su visoki i vitki, dugonogi, tamne kose i ochiju. Po mishljenju astrologa – njihovi planeti ponashaju se luckastije nego drugi, pa se zato Vodenjaci drze i pomalo nastranima, tako da kod njih nailazimo na chitavu ljestvicu tipova – od ludjaka do genija.
Kod njih dominiraju dva tipa: bozanski i – demonski.
Lijep, ugodan covjek, otvorenih ochiju, maloga nosa, ili ruzan, svojeglav, velikoga kukastog nosa, ‘probadajucih’ ochiju, ili se susrece – kombinacija obaju tipova. Tipican Vodenjak uvijek je poseban, pa i u hodu – kao da se ljulja, a ten mu je prozrachan.
Vodenjak je upadljiv znak, jer njegovi podanici kao da brinu o chitavom svijetu i cijelom chovjechanstvu, naturajuchi svijetu svoju osobu. Od silnih reklama i zasluga postaju chuveni, bogati i svijet ih smatra filantropima, velikanima. Govoreci astroloshki, oni posjeduju trostruku snagu, koja je nepobjediva. Mentalno su prilichno jaki, zahvaljujuci tome shto su zrachni znakovi.

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši