Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

RIBE (22. veljace – 20. ozujka)

Pisces – Shirina – More
Element: Voda
Vladajuci planeti: Jupiter, Neptun
Sretni brojevi: 93, 4, 5, 9, 26, 39, 50, 78, 92, 95, 97
Prikladni darovi:
Za zenu: knjige, umjetnichki predmeti, suveniri, nakit, haljine, parfemi, svi drveni predmeti, keramika, svila, kutije za osobne predmete, glazbeni instrumenti, kozmetika, predmeti za kuchanstvo.
Za mushkarca: sva shportska odjeca,kozmetichki preparati, knjige iz umjetnosti, ulaznice za kulturne manifestacije, originalni predmeti za radnu sobu, karte za remi

Znak Riba, simbol totalnog samoodricanja i altruizma bez interesa zatvara zodijachki krug. Ovaj vodeni, zenski znak je pod utjecajem plemenitog Jupitera i kreativnog Neptuna, koji kod podanika znaka chesto izazivaju sukobe i nemire, tajanstvenu inspiraciju i akutnu emotivnu senzibilnost, pa se zbog njih chesto odvijaju unutrashnje borbe. Te osobine ipak se ublazavaju utjecajem Jupitera, koji donosi sretne situacije, veliku intuiciju i duboku religioznost. Podanici ovoga znaka vrlo su osjetljivi, blagi, iskreni, plemeniti, superemotivni. Oni zive u svom romantichnom svijetu, sazdanom od najpoetichnijih i chesto potpuno nestvarnih elemenata, kao da su predodredjeni za umjetnost, a samim tim i patnju, i tragiku. Oni se toliko zanose u svojoj prevelikoj mashti da chesto gube osjecaj za realnost, a ponekad skrenu i na staze osobenjashtva. Skloni su melankoliji i pesimizmu, iako znaju prevladati zivotne teshkoce zahvaljujuci snazi svoga duha i iznimnom smislu za humor, tom genijalnom izumu – velikih nesretnika.

Vrlo mashtovite, Ribe cesto sanjaju otvorenih ochiju, prilagodjavaju se ambijentu kao voda koja protjece i mijenja oblik, iako intimno ostaju uvijek dosljedne same sebi, svojim idealima dobrote i poshtenja, cak i u najsurovijim vrtlozima. Teshko donose odluke i nesigurnog su karaktera, plasheci se odgovornosti za inicijativu; ali, kad jednom nadju pravi put, znaju biti i ambiciozne, chak i neustrashive. Shesto culo, koje vodi osobe rodjene pod ovim znakom je njihova intuicija, instinkt, predosjechaj. Njihova dvostruka priroda tjera ih da udovoljavaju svijetu s jedne strane, a s druge da ostanu dosljedne svom unutrashnjem glasu. Ribe su nestalnog karaktera, idealisti i fatalisti, i okolina ih teshko shvaca. Njihov je zivot pun uspona i padova, a kad postignu jedan cilj, to im nije dovoljno: odmah traze nove inspiracije i ideje, i ako se afirmiraju, to duguju svojoj drazi i moguchnosti prilagodjavanja, kao i velikom trudu. Ako neuspjeh blokira njihove inicijative, postaju apatichne, ne uspijevajuci produktivno upotrijebiti svu svoju energiju. Tek u kasnijim godinama, kad im intuicija – njihovo najmochnije oruzje – sluzi kao pozitivan oslonac u najdelikatnijim situacijama, stjecu vishe samopouzdanja.
Podanici ovoga znaka chesto drugima izgledaju samouvjereni, umjetnichki nastrojeni, egocentrichni i narcisoidni; vole se eksponirati, egzaltirati, eksteriorizirati, postizuci puno rezultata, ali malo priznanja, pa chesto nemaju dovoljno hrabrosti ici naprijed. Poslije odredjenog vremena i kriza oni iznova ‘uzlijechu’ kao Feniks iz pepela, zahvaljujuci svom duhu, snaznoj intuiciji, daru za polifono stvaranje te svojoj polivalentnoj, pluralistichki destiniranoj, univerzalnoj, kompleksnoj, vishedimenzionalnoj prirodi. Njima nikada nije nishta teshko ni mukotrpno, ako to treba usrechiti njih i druge, kao i uljepshati buduchnost i zivot. Zele svima pomoci, uzivaju u tome, a za sebe zadrzavaju pravo da vjechito pate, tvrdeci da su nesretnici. U svom altruizmu znaju i pretjerati, zrtvujuci se vishe od ostalih znakova; nikada ne odbijaju zatrazenu pomoc, a nemocni su u dokazivanju svojih vrijednosti, koje su chesto iznad prosjechnog i uobichajenog. Ipak – uvijek se znaju izvuci iz svih komplikacija, dobre su srece, nemaju losh karakter, u drushtvu su omiljeni, iako chesto neshvaceni od okoline.
Mushkarci Ribe su gotovo uvijek njezni, zavodljivi, muzevni, neodoljivi, sharmantni Don Juani. Zene se dijele u dvije skupine: njezne i vitke i zivlje i oble. Njihovo najjache oruzje lezi u divnom, vlaznom pogledu, kojemu je nemoguce odoljeti. Ovi podanici su ponekad i pasivni, a mnogi su skloni alkoholu, pushenju i drogi. Zato im treba preporuchiti umjerenost u ovozemaljskim radostima; vole spavati, iako su vrlo dinamichne osobe, od onih ‘s antenama na sve strane’; skloni su pretilosti, pa bi se povremeno trebali podvrgnuti odredjenim kurama za mrshavljenje. Zene Ribe odlikuju se upadljivo lijepim ochima, tenom, grudima, sklonoschu ka sanjarenju; mushkarcu dobro pristaju brkovi i shportska odjeca.
Inace, Ribe karakterizira okruglo, mesnato lice, ‘riblji’ miran, cheznutljiv i dalek, bezazlen i sanjalachki pogled, delikatna koza, slaba cirkulacija, zamishljenost, ponekad rastresenost. Temperament im je melankolichan, samilosne su prirode, pravi Samaritanci, ljubazni, lako oprashtaju, lako se oneraspoloze, znaju i eksplodirati ako ih uvrijede, ali i trpjeti: drze do svoje ideologije i podnose sve muke, a u opasnim situacijama i druge tjeraju na to.
Volja je podredjena osjecajima. Cesta je stidljivost, unutrashnja povuchenost, intuitivnost; to je intelekt podlozan jakim emocijama, kompliciran, bez puno logike samopouzdanja, subjektivan, koji ni sam ne cijeni svoje velike sposobnosti i talent; vrlo rasplinut i svestran; osjecaji bez kraja, pa chesto i kaotichni, difuzni, receptivni, pod jakim impresijama, sve je u vizijama i bojama, s puno shirine i kozmopolitizma. Mjeshavina intuicije i naivnosti, mochna senzualnost, neotpornost na iskushenja, dvojnost, dvostrukost znaka: optimizam, ali i jaka sklonost nervozi, depresiji, ponekad i beskrupuloznost i pokraj jake inteligencije, lucidnosti i nazochnosti duha.

Komentariši