Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

BIK (21. travanj – 22. svibanj)

Taurus – Hum – Imanje
Element: Zemlja
Vladajuci planeti: Venera, Sunce
Sretni brojevi: 61, 5, 6, 8, 16. svi djeljivi sa 6, 26, 36, 56, 62.
Prikladni darovi:
Za zenu: haljine, rukavice, nakit, torbe, auti, sagovi, zavjese.
Za mushkarca: umjetnichki predmeti, slike, ukrasi za sobu, knjige iz podruchja seksologije, politike, povijesti i umjetnosti.

Rodjeni u znaku Bika su pozitivne i najkonkretnije, realne osobe Zodijaka.Kad je rijec o ljubavi, sentimentalnom, sretnom i potpunom zivotu, uzivaju vishe blagodati od ostalih znakova, jer im Venera dominira znakom te im daje jaku vezanost za zemlju, i smisao i volju za ‘posjedovanjem’. Najjasnija karakteristika im je – izdrzljivost, u svakom smislu. Bikovi su neobichno sposobni vezati se za neku romantichnu dushu, bogatu mashtu. Cvrste su gradje, dinamichni, cesce vitki nego puniji, simpatichnog izgleda – cak i lijepi, puni sharma i privlachnosti; imaju shiroko chelo, snazan vrat, mishicave ruke i noge, svijetle i krupne ochi koje zrace izuzetnim sjajem, iskrenoschu i umiljatoscu,a i skromnoscu. Iako su zemljani, tj. materijalisticki znak, znaju biti i poetichni, romantichni, ustrajni, njezni, uporni. Pobjedjuju uglavnom u svim svojim bitkama, ali ne zestinom i silom, vec strpljenjem i razmishljanjem, ponashajuci se uvijek trezveno i promishljeno. Ponekad izgledaju zatvoreni i nepristupachni, iako su zapravo otvoreni i srdachni, blagi i popustljivi – onda, kad su shvaceni.
Veoma energichni i dinamichni, podanici Bika – kad prestanu s akcijom – postaju pasivni i lijeni. Mirno i smishljeno pripremaju svoje poteze, oprezni su, hrabro grabe kroz zivot i ne dopushtaju da ih drugi u tome ometaju. Veliki su entuzijasti i optimisti i vole se sami uhvatiti u koshtac s teshkim problemima. Vrlo su tvrdoglavi, shto im ponekad smeta u karijeri i ljubavi, no ipak su puni jasnog, praktichnog smisla, shto ih stimulira u sporom, ali konstantnom usponu, odlukama i akcijama. Otud njihova nefleksibilnost, zelja da budu ‘uvijek u pravu’, koja ih nagoni da se suprotstavljaju onima koji zele promijeniti njihovo mishljenje. Cesto im nedostaje potrebna doza elastichnosti duha i diplomacije, no zahvaljujuci svojoj upornosti, ipak postizu velike uspjehe. Prilichno su osjetljivi na uvrede, cesto se sukobljavaju s okolinom, ali znaju oprashtati i zaboravljati (posebice mushki Bikovi). Konzervativni su i bjeze od svega shto ima karakter novine i avanture. Prilicno su nepovjerljivi, imaju vrlo razvijen smisao za ljepotu pa oko sebe vole stvarati topao, harmonichan, ugodan ambijent. Osjecaji su im chesto duboki, tihi i neizrazeni, a volja melankolichna, pritajena. Cesto gomilaju materijalna sredstva, posjede, dobra. Intelekt im je chesto trom, bez vecih zelja i ambicija. Inace su metodichni, praktichni, stratezi, dobri vodje ili vojnici.Teshko se naljute, ali i teshko smiruju – jer, naizgled tihi, znaju biti zivi vulkan. Iako su veoma ljubomorni i posesivni, znaju biti i tolerantni, jer su skloni uzivanjima ovozemaljskog zivota. Cesto misle da su samo oni u pravu i tako stjkechu neprijatelje, jer ostaju dosljedni svojim nachelima. Uvijek ustaju u obranu svojih prava, ostavljaju dojam da s njima nema shale, te tako stichu i poshtovanje drugih, mada cesto i nisu u pravu. Trebali bi biti taktichniji, kako ne bi imali vecih posljedica zbog svoje tvrdoglavosti.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši