Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

DJEVICA (23. kolovoz – 22. rujan)

Virgo – Zal – Analiza
Element: Zemlja
Vladajuci planeti: Merkur, Saturn, Jupiter
Sretni brojevi: 12, 5 i svi djeljivi sa 5, 9, 20, 24, 32, 47, 60.
Prikladni darovi:
Za zenu: parfemi, pribor za crtanje ili slikanje, za shivanje, knjige vezane uz umjetnost.
Za mushkarca: knjige, enciklopedije (jer su Djevice univerzalne, ponekad i genijalne!), upaljachi, kutije za cigarete, kvalitetna i zestoka picha.

Rodjeni u znaku Djevice imaju vrlo razvijen smisao za realnost, jasnocu u pogledima, racionalnost, oshtroumnost i zapazanje – karakteristike, koje znaku donosi Merkur. Vrlo su analitichni, sposobni i praktichni, intuitivni i komercijalnoga duha, a posjeduju i veliku ljubav prema tehnici. Vole preciznost, nadarene su osobitim pamchenjem i nevjerojatnim razumom, kao i vjeshtinom da prodru u bit stvari. Ponekad su i idealisti, dok im je temperament iznimno slozen i zatvoren. Strani su im svi oblici egzibicionizma, a znaju biti i vrlo duhoviti – na svoj, specifican nacin. Njihov nacin zivota je rezultat mnogih iskustava i zrelih razmishljanja. Djevice uvijek pozorno ispituju, analiziraju i kritiziraju, situaciju prouchavaju do najsitnijih detalja, uvijek su spremni na nove obveze. Snalazljivi su u svakoj situaciji, osjetljivi su ljudi, ponekad strogi, shto je samo maska za njihovu – plashljivost. Zato Djevice ne bi smjele previshe sumnjati i pretjerivati u izbjegavanju zivotne realnosti. Kod njihovih se odluka javlja tvrdoglav kritichki smisao koji ih odvraca od jasnog i objektivnog sagledavanja problema.
Zahvaljujuci svojoj otvorenosti i izgledu koji zrachi, Djevice mogu biti sjajne lichnosti ako svoje slabosti svedu na pravu mjeru i tako afirmiraju svoju zanimljivu i kompleksnu lichnost. One su blistavih govornichkih sposobnosti i razuma, iako mirne i raspolozene, pod uvjetom da se ne izazivaju njihovo negodovanje i zestoke reakcije. Obichno su to osobe srednjeg, nekad i visheg rasta, skladne i proporcionalne gradje. Crte lica su im profinjene i mladenachki izgled znaju ochuvati sve do poodmaklih godina zivota.
Zene su vrlo privlachne, mada ponekad i hladne; imaju velike ochi, najchesche smedje, sivozelene, dok im je kosa tamna.
Kod Djevica je Merkur mnogo stabilniji i praktichniji nego kod Blizanaca. Djevice su inteligentni analitichari koji posjeduju mentalnu kartoteku svega shto vide i znaju, istanchana osjetila okusa, vida, sluha i njuha. Oni nisu ‘djevichanski i bezgreshni’, naprotiv; znaju biti lukavi promatrachi, otkrivaju svaku sitnicu, mane i pogreshke svoje okoline. Obichno im se nimalo ne svidja ono shto vide, pa se ‘djevichanski’ povlache, mrmljajuci za sebe ono ‘Fuj, shokantno’. U posao znaju zaroniti ‘preko glave’, jer je rad – njihovo pravo bozanstvo. Godi im logika, sustavnost, red i rad, analiza, rutina. Imaju osjecaj za efikasnost i metode rada, kartuzijanski duh, ali chesto i neuhvatljiv temperament, koji se ipak dobro adaptira na sve okolnosti i brine za sutrashnjicu. Vrlo su oprezni i ponekad ‘zakopchani’, obichno nezavisni i uvjereni da samopouzdanje i samoposhtovanje pruzaju jedinki srecu i mirnu i chistu savjest.
Za Djevice bi najprikladniji bio termin – utilitarijanac, ili – prakticar. Detaljist i perfekcionist, rodjeni kriticar, ipak bi morao izbjegavati neke destruktivne kritike koje su najchesce negativne i beskorisne, a vishe glasovati za lijepo i pravedno. Pohvale ne voli previshe, o ‘kovanju u zvijezde’ kod njega nema ni govora, kao ni o kompromisima – zato se nekad medju njima nailazi i na prave mizantrope.

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši