Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

VAGA (23. rujan – 21. listopad)

Libra – Lahor – Ljepota
Element: Zrak
Vladajuci planeti: Venera, Saturn, Uran
Sretni brojevi: 5, 6, 10, 13, 16, 18, 57, 62, 67, 82
Prikladni darovi:
Za zenu: knjige, mirisi, zrcala, bizuterija, kozmetichki noviteti, majice, skupi privjesci za kljucheve, satovi, puno cvijeca, ploche i kazete.
Za mushkarca: sva sportska oprema, ekscentrichni dijelovi odjece, egzotichni ukrasi i glazbeni instrumenti.

Rodjeni u znaku Vage odlikuju se umjerenoschu te smislom za ljepotu, ljubav, ravnotezu i pravednost. Venera im ulijeva i radost za zivotom te privlachnu snagu kojom ih mami sve lijepo i profinjeno, ali i zelju da zive u skladu sa sobom i drugima. Vage nemaju puno srece, ali se znaju prilagoditi svim zivotnim okolnostima. S tog je stanovishta Vaga mozda i najsretniji znak Zodijaka, jer i kad joj ne ide sve onako kako bi trebalo, zna se zadovoljiti onime shto joj je zivot pruzio.
Vage nepokolebljivo zive u sadashnjosti, bez preokupacija i veche zabrinutosti za buduchnost. Vole savrshenstvo i detalje, ne vole svadje i nesuglasice. Srdachne su i prilagodljive, spremne su pomoci, a ako treba – i popustiti, vjerujuci da ce drugi razumjeti njihovo ponashanje. Imaju ljubazan i iskren karakter i posjeduju blistavu inteligenciju, te duh otvoren za plemenite i duboke osjecaje.
Cesto su sposobni naslutiti hoce li negdje izazvati simpatije ili antipatije, pa se obichno u svakoj situaciji prirodno ponashaju.
Jedina teshkoca, skoro apsurdna, nastaje u njihovom zahtjevu koji postavljaju pred sve i svakoga: traze savrshenstvo, spremne su kritizirati i izbjeci sve ruzno i neskladno. Pretjerano su tochni ljudi, i to im je jedna od bitnih karakteristika njihove prirode. Izbjegavaju napade, spremne su na kompromis pri postizanju svojih ciljeva, vrlo su obazrivi, a rado se sluze vezama u postizanju svojih ambicija, posebno u trenucima krize.
Ne pridaju veliki znacaj novcu, znaju ga posuditi, i o njemu ne govore rado. Velikodushni su i pomalo rasipni, rado troshe novac na predmete koji im se svide iz instinktivne potrebe da nepestano uljepshavaju svoj ambijent.
Mushkarci Vage su veliki sharmeri, a zene chesto prave ljepotice. Visoka su stasa, sharmantni i simpatichni, imaju chudesne i izrazajne ochi, neodoljiv osmijeh, najchesce svijetlu kosu, a nedostatak im jer shto se rano izboraju i naginju debljanju, mada to ne umanjuje njihovu privlachnost. Obichno su elegantni, prozrachnoga tena, ovalnog, vlaznog lica i bijele koze, pri hodu se malo njishu, a nos im zna biti dosta izrazen.
To je znak uravnotezenog karaktera s mnogo smisla za lijepo i pravdu. To su sentimentalne, njezne, osjecajne osobe sklone brzom zaljubljivanju, au traganju za svojim idealom opsjednute su idejama o svojim nachelima. Sve mogu zrtvovati za ljubav, makar i pogreshnu, ali znaju brzo promijeniti objekt zrtvovanja, trazeci neshto novo. Po temperamentu su sangvinici – raspolozenje im se mijenja ‘od valcera do pogreba’, no teze balansiranju potishtenosti i veselosti, kao i vecina umjetnichkih priroda i znakova.
Vecina Vaga tezi skladu i stalozenosti, vjechnom optimizmu, ali i zelji za putovanjima. To su samostalne osobe, koje vole i znaju davati savjete i drugima; ponekad su tajanstvene, ali i realne, neprestano ‘vazhu’ svjesne svojih i tudjih vrijednosti, zbog chega lutaju i u ljubavi, jer ne podnose zavaravanja.

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši