Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

SKORPION (22. listopad – 22. studeni)

Scorpio – Dubina – Dinamika
Element: Voda
Vladajuci planeti: Mars, Pluton i (malo) Saturn
Sretni brojevi: 100, 2, 3, 9, 14, 15, 17, 58, 77, 84, 108, 111
Prikladni darovi:
Za zenu: egzotichni nakit neobichnog oblika, knjige, parfemi, psiholoshki romani, ukrasi za stan, apstraktne slike
Za mushkarca: staro oruzje, knjige o umjetnosti, magji i okultnim znanostima, misterijama, slike, orijentalni predmet, muzejski unikati, rariteti, izuzetno probrani dijelovi odjece.

Glavno im je obiljezje – neprestana borba izmedju osjecaja i strasti; jaki su, ponosni i vole dominirati pa se smatraju najopasnijim od svih vodenih znakova. Mada znaju za uzvishene osjecaje, znaju biti prilichno nepopustljivi, tvrdoglavi pa i okrutni, te ih je chesto teshko razumjeti, odgonetnuti, jer su nedefinirani i kompleksni kao osobe. Oni su tekuca voda i vatra, a chesto i – genijalni!
Mars im je dao izrazenu osobinu koncentracije i dubljeg sagledavanja stvari – osobinu, zbog koje drugima chesto djeluju misteriozno, dok vjeshto kriju svoje slabe strane. U mnogim situacijama koristi im njihova akutna i duboka intuicija, koja im omogucuje da razlikuju istinu od lazi, slabosti od pogreshaka, dobro od zla. Mada chesto opsjednuti smrchu i pesimistichni, ipak su puni volje i dinamike, nalazeci se u neprestanom razdoru sa samima sobom i – drugima. Neobichno su osjetljivi na antipatije i simpatije, a mogu biti pazljivi i ljubazni jednako kao i – hladni i bezobzirni.
Nikad ne zaboravljaju uchinjenu im nepravdu; ne odrichu se borbe, niti si dopushtaju poraz; uporni u svojim odlukama, ustrajni u akcijama, sposobni su svu svoju energiju koncentrirati na cilj koji zele postici. U njih se mozete – potpuno pouzdati. Oshtroumnog duha, otvoreni za nove koncepcije, jake inteligencije i vatrenih misli, oni su borbeni, hrabri i gospodari na svakom podrucju. Svoj razboriti karakter i snagu duha vole iskazivati u umnim diskusijama, u kojima znaju biti i vrlo siloviti i razdrazljivi; njihova ogromna snaga eksplodira u trenutku reagiranja, a kontradikcije se tu ne zavrshavaju.
Zapravo su Shkorpioni efikasniji u obrani negoli u napadu; istovremeno gaje poshtovanje prema drugima, ali ne podnose kad im se proturjechi ili dijele savjeti; u borbu krecu sami, svojim snagama, nikada se ne zaleci niti patechi za necim; i kada to rade – rade shutke, a kada se u njima vodi neka unutrashnja borba, drugi to neche prmijetiti. Shto je borba teza, vishe ih uzbudjuje, jer se ne boje nikakvih napora ni zrtava. Vole biti jaki i superiorni, ostaju hladnokrvni i u najtezim zivotnim trenucima, no – ponekad se kod njih javlja manija gonjenja. Osjecaju kao da ih netko konstantno napada i optuzuje, pa ce i svoga najblizeg drzati neprijateljem i postati prema njemu – zajedljivi i zlobni. No, zahvaljujuci svojoj privlachnosti vrshe veliki utjecaj na druge, ali bi im bilo nuzno stalno obuzdavati svoj strastveni karakter.
Fizichka struktura Shkorpiona je ponekad neproporcionalna, disharmonichna, premda su rodjeni u ovom znaku najchesche ‘djavolske ljepote’, oshtrog pogleda, izuzetnog sharma, osobe koje uvijek zrache necim tajanstvenim, misterioznim, neodoljivim. Onu svoju ‘djavolsku ljepotu’ zahvaljuju svom chudesno sjajnom i svjetlucavom pogledu, koji je njihova glavna karakteristika i zrcalo dushe. Srednjeg su, rjedje i visheg rasta, mishicava tijela i dostojanstvenog i cvrstog hoda; tamne su kose i puti, duguljastog lica, ponekad ‘izrezanog’ poput mrtvachke glave, imaju elegantan, ponekad malo povijen ali pravilan nos, ukochen pogled, sjajne i prodorne vuchje ochi, mala senzualna usta, crvene stisnute usne, oshtru kosu, a glas im je ili grub ili sasvim mazan, od onih koji izazivaju senzualne pobude; uz ovakvu, ponekad dosta shutljivu osobu osjeca se i strah, jer je magnetichna i uzasno privlachna.
Shto se tiche temperamenta, Shkorpioni su izvana flegmatici, a iznutra – kolerici; kontradikcija Vode i Marsa; na provociranje ce odmah planuti, djeluju iznenadno, zestoki su u raspravama, ne objashnjavaju puno ako ih se odmah ne shvati, subjektivni su, ali se imaju snage i kontrolirati. Strastveni su i nishta ne chine napola, ni u dobru, a ni u zlu. Jaka psihichka energija, cesto pretjerana seksualnost, vitalnost, kompleksnost, perfekcionizam slican onome kod Riba i Djevica – odatle i duboka i uchestala razocharanja. Cesto su podijeljeni izmedju nonkonformizma, ekscentrichnosti i racionalnosti. Volja koncentrirana, dramatichna, magnetska, svugdje trazi nachin probijanja; ima velike rezerve energije, ne preza od odgovornosti i rizika pred ciljevima, bilo da se probija ili samo promatra; upushta se u sve teme, smiono objavljuje svoje sudove, u svakom sustavu pronalazi shupljine, ponekad radi i sumnjive stvari i brani se s puno pouzdanja, no ponekad zna dobro i – blefirati.
Osjecaji duboki, puni uzbudjenja i intenziteta, no prevelika osjetljivost na svaku kritiku, a posebno uvrede, koje ne prashta lako; jaka, ponekad podmukla strast, puno snage i zelje za isticanjem, uspjehom i slavom, cesto i nagla smrt. Imaju vishe uspjeha u drugom dijelu zivota, nekad iznenada. Oni koji previshe apliciraju sile Marsa stradaju – ranije; umjereni dozive priznanja, a neki medju njima ostaju hladni na sva zbivanja i zive tihim i osobitim zivotom neprimijecheno, predajuci se ponekad religiji ili drugim misterijima.

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši