OVAN: Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

Mnogi ne znaju, da je Michel de Notredam ili Nostradamus (1503., San Remy, francuska regija Provansa – 1566.) bio i – otac suvremene astrologije, koja se i danas zasniva na njegovim spoznajama o tipovima i glavnim karakteristikama ljudi podijeljenih u 12 znakova Zodijaka…

 

Mada njezine pocetke nalazimo jos u Mezopotamiji, otkud stizu prvi natpisi iz 2.400. godine prije Krista…
Jer, najpoznatiji je po svojim ‘Prorocanstvima’, koja je pisao u siframa iznesenim u Centurijama, i josh ‘neprovaljenima’ do kraja niti danas, a prije no sto se poceo njima baviti, bio je – pjesnik i lijecnik. Krsten je u crkvi Notre Damme, premda je bio Zidov, a prorocanstva su mu obuhvatila razdoblje od preko 2000 godina… tj., do godine 3797.

 

 

Provjeravajuci ga na SVIMA koje sam u zivotu dobro znala i upoznala, i znajuci im datume rodjenja, ostala sam – zabezeknuta, kao i oni sami: jer, sve – ama bas sve glavne crte i karakteristike pojedinih znakova odgovarale su, pa cak i kad se radilo o opisu fizickog izgleda pojedinih znakova, a o onim ljudskim osobinama da i ne govorimo!

 

OVAN (21. ozujak – 20. travanj)

Aries – Plamen – Akcija

Element: Vatra
Vladajuci planeti: Mars, Saturn, Sunce
Sretni brojevi: 42, 14, 24, 2, 9, 19, 29, 37, 80, 91

 

 

Prikladni darovi:
Za zenu: bizuterija, predmeti od kovanog zeljeza i keramike, kozna galanterija, vaze, ukrasi za kosu, slatkisi
Za muskarca: sve vrste knjiga, pribor za pisanje, slikanje, tabakere, tranzistori, predmeti s nekim ‘stosom’.

 

 

Ovnovi (pod dominacijom planeta Mars) iskazuju strast, hrabrost, impulzivnost, zelju za akcijom i borbom, afirmacijom i agresivnoscu, i to svojom devizom: ‘Ja prvi’, ‘Ja postojim’, ‘Ja zivim’, sto se moze manifestirati na dva nacina:
1) konstruktivan (daju osobi potrebnu snagu da pobijedi, stvara, gradi, bude u sluzbi ideala, i
2) destruktivan: zeleci sve ili nista, ekstremnost, tendenciju ka konfliktima, fanatizmu, egoizmu, bezobzirnosti, potpunoj netolerantnosti.

 

 

Ovan ne podnosi mir i monotoniju, jer on pati od ‘kronicne akcije’; on je sampion pocetka, natjecanja, predvoditelj kako na fizickom, tako i na intelektualnom planu. Jedini je problem u tome, sto cesto ipak ne stize na pravi cilj, jer usput, vodeci druge i zapocinjuci igru i akciju – mijenja svoju stazu, zaveden drugim stvarima. Uostalom, on ne vjeruje u obican, svakodnevni zivot; on je pionir, kreator, stvoren za borbu. On zivi u vjecnoj osmozi sa svojom buducnoscu, koja je simbolicna po jednom novom svijetu, punom misija, kao i stvorenja koja treba spasavati, stititi. To je mitsko bice koje voli tucnjavu, borbu, pa makar i u prazno. Kad ne bi imalo neki slican cilj, ne bi ni postojalo. Ono je stvoreno da zapovijeda, ne da se i pokorava.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši