OVAN: Nostradamusov horoskop: Kakvu sudbinu vam predviđa najveći prorok na svijetu i otac savremene astrologije

Njihova je ambicija opravdana i uvijek su spremni na zrtve, pod uvjetom da im se priznaju zasluge i rad, kao i da su uvijek u sredishtu neke vazne situacije. Znaju reagirati instinktivno i intuitivno, pa chesto ispadaju nepromishljeni i drski. Oni su ipak moralni ljudi. Zive u sadashnjosti, zaboravljaju proshlost i optimisticki gledaju na buduchnost, pod uvjetom da su oni uvijek – prvi i predvoditelji…

 

 

Nemirni su, dinamichni i strastveni, chesto i puni ljudske topline koja od njih cini dobre i njezne partnere, roditelje i prijatelje.

Fizicki izgled nije posebno upadljiv: glava vishe okrugla, ochi krupne – skoro iskolachene, sjajne i prozirne, crte lica klasichne i pravilne, usne tanke; cesto je kratkovidan, srednjega rasta, cesche plavokos ili smedj. Mushrakci chesto rano ochelave ili posijede, a zene nemaju lijep ten. No, sve to nestaje pred njihovom simpatichnoschu, sigurnoschu kojom zrace, kao i organizatorskim duhom. Zene su svjesne da im je priroda uskratila mnogo shto, pa se obilno sluze kozmetikom, dok mushkarci tome ne pridaju mnogo vaznosti.

 

 

Malo uche i nauche iz ranijih iskustava. Nestrpljivi su, zapochinju mnogo stvari koje onda drugi za njima trebaju dovrshavati. Znaju mijenjati profesije dok se ne ustale, najchesce u nekoj shefovskoj, ili direktorskoj, da se ne kaze – diktatorskoj fotelji.Ponekad znaju biti dobri knjizevnici, iako nisu umjetnichki, vec vladajuci znak. Odgovaraju im profesije koje imaju veze s publikom i masom. Nemaju mnogo prijatelja, jer su vecinom neelastichni, arogantni i neemotivni. No, cak i kad se zestoko posvadjaju, nisu zlopamtila. Dozive li negdje neuspjeh, brzo mijenjaju mjesto rada; kada vole – zaista vole, a kada mrze – onda to i apostrofiraju tako, da im u tome nitko nije ravan.

 

 

Jaka volja, izrazeni osjecaj pravde i borbenosti, strastveni temperament, pobjednickiki duh, nikakva oklijevanja, radni elan – obiljezja zbog kojih ih ocekuje sjajna buduchnost. Hrabrost i energija pomoci ce im da sakriju svoju nestrpljivost i impulzivnost, kao i nekontroliranu odushevljenost. Zato se najbolje plasiraju u vojnim i politichkim poslovima. Trebali bi biti obazriviji u odlukama, ne zuriti uvijek, odmjeravati sve okolnosti. Cesto su svadjalice, ljubomorni i nepromishljeni, shto im donosi probleme u zivotu. Iako imaju razvijenu moc zapazanja i rasudjivanja, to im ne koristi mnogo, jer vishe djeluju po urodjenoj impulzivnosti. Zive u stalnoj napetosti i cesto su nervozni. Uzivaju u putovanjima i stalnim promjenama, kako u poslu, tako i u ljubavi.

 

 

Odluchni su i bez ustruchavanja idu ka svom cilju. Samostalni su i veoma uporni. Rano se pochinju sami probijati kroz zivot i pritom ne prihvacaju nikakvu pomoc. Podnose odgovornost za svoje postupke koje znaju dobro braniti, ne odstupajuci od svojih ideja. Nadasve cijene red, slobodu i disciplinu, ali se sami toga ne pridrzavaju: vole naredjivati, ali ne i izvrshavati tudja naredjenja. Ne mogu se pohvaliti shutljivoschu, jakim moralom, naginju rasipnishtvu i prevarama. Cesto je bolje kloniti ih se, jer znaju biti zestoki, agresivni i fanatici.

 

 

Ipak, Ovnovi su entuzijasti, preziru opasnost, odlucni su, marljivi, puni organizatorskog duha. Ambiciozni su, akcija im je mjerilo, a ako ne svladaju sve prepreke postaju bijesni i drski. Ne trate da se dopadnu, vec se sami namecu. Ovan nije ‘skromna shumska ljubicica’, on voli voditi glavnu rijec. Polet, akcija, optimizam, upornost, nestrpljivost dovode ga do toga da nema mnogo takta. Pa ipak, njegovo je ponashanje neposredno i iskreno, iako je sebichan i nije ga briga shto ce drugi reci. No, srecom, glava mu je prilicno tvrda, pa moze podnijeti mnoge udarce.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši